Mateum

Mateum levert consultancy en technologie op het gebied van planning en optimalisatie.

Mateum werkt voor bedrijven met innovatieve of complexe bedrijfsprocessen (door aard, omvang of aantal variabelen). Voor de uitdagingen waar dergelijke bedrijven voor staan, schieten de standaardoplossingen doorgaans te kort. Mateum heeft de kennis en tools in huis om wel een geschikte oplossing te leveren.

Kwantitatieve oplossingstechnieken

Hierbij is vaak een grote rol weggelegd voor kwantitatieve oplossingstechnieken. Denk bijvoorbeeld aan analyse, modellering, simulatie, optimalisering, planning en scheduling, roostering en capaciteitsbenutting. Naast hoogwaardig advies kunnen we dit leveren als in-huis ontwikkelde software, die in generieke vorm en als maatwerk geleverd kunnen worden.

We helpen uw ingewikkelde bedrijfsprocessen klantgericht en vraaggestuurd te plannen. Zo hebben we al bij vele grotere (ANWB, Vodafone, NS, DSM, azM ) en kleinere bedrijven toegevoegde waarde geleverd.

Maastricht University

Mateum is gelieerd aan Maastricht University en beschikt daardoor over de meest actuele academische kennis op het gebied van operations research, computer science, zorglogistiek en supply chain management.


Over Mateum

Via onze eigen medewerkers en partners zijn wij daardoor in staat uit een breed scala van competenties en kennis de juiste best-in-class technieken toe te passen

Mateum werkt meestal op projectbasis, maar onderhoudt ook lange termijn relaties met een aantal van haar klanten. Samen dragen wij zorg voor uw kritische bedrijfsprocessen. Door kennisoverdracht bent u tevens optimaal op de toekomst voorbereid en kunt u een duurzaam concurrentievoordeel opbouwen.

Academische kennis én diepgaande inzichten in bedrijfsprocessen

Mateum onderscheid zich van haar concurrenten door haar beheersing van een uitgebreid scala aan vaardigheden en technieken om analyse- en planningsvraagstukken mee op te lossen. Daarnaast beschikken wij via onze partners over een uniek netwerk; Mateum combineert academische kennis met business' best practices.