Travel Clinic

De Travel Clinic is de eerste klant van Mateum die gekozen heeft voor integrale planning van zorgtrajecten. Hiervoor zijn de MPX modules 'Capaciteitsplanner' en 'Cliëntplanner' gecombineerd ingezet.

De Travel Clinic levert medische diensten aan haar klanten voor reizen naar of verblijf in de (sub)tropen. Haar klanten zijn zowel bedrijven als particulieren. De Travel Clinic is geassocieerd met het instituut voor tropische ziektes van het vermaarde Havenziekenhuis in Rotterdam en is dan ook een van de meest vooraanstaande leveranciers van diensten op het gebied van reizen en gezondheid.

In 2005 kwam de Travel Clinic bij Mateum met de vraag om haar ICT omgeving anders in te richten. De tot op dat moment gebruikte softwarepakketten konden onvoldoende flexibiliteit en procesondersteuning bieden. Er is gekozen voor een geïntegreerde combinatie van de Capaciteitsplanner, die op dat moment reeds in het azM werd gebruikt, en de Clientplanner. Laatstgenoemde is voor en samen met de Travel Clinic uitgebreid om hun primaire proces compleet te ondersteunen.

De combinatie van beide MPX modules maakt het mogelijk om keuringstrajecten integraal te plannen, rekening houdend met het rooster van medewerkers en benodigde competenties.

De invoer van MPX bij de Travel Clinic heeft niet alleen geleid tot efficienter plannen. Door het uitbreiden van de Clientplanner module met een compleet clientdossier inclusief o.a. document- en notitiebeheer is papieren rompslomp verleden tijd. Vragenformulieren worden digitaal ingevuld en rechtstreeks verwerkt in de database.

Daarbij is het niet gebleven. De Travel Clinic heeft gemerkt dat innoveren met behulp van MPX grote voordelen met zich mee brengt op gebieden van efficiency maar ook van werkvreugde. Mateum is dan ook zeer verheugd met een klant met zo'n innovatieve visie. Andere functionaliteiten die de Travel Clinic veel voordeel opleveren zijn:

  • het online plannen van keuringstrajecten met de 'MPX Portal' door klanten van de Travel Clinic;
  • het digitaal invullen van vragenlijsten op een clientenwebsite die via het intranet aangeboden wordt;
  • een koppeling met de CardioPerfect software van Welch Allyn;

Sectoren

Gezondheidszorg

Met MPX heeft de Travel Clinic controle over de processen en informatie en kunnen wij in de klantbehoefte voorzien.


- Dr. David Overbosch

(directeur Travel Clinic)